Senaste kommentarer

  Arkiv

  Kategorier

  • Inga kategorier

  Bli medlem

  Vill du börja skjuta pistol?

  Pistolskytte är en koncentrationssport och inte det allra enklaste att lyckas med. Men en av de allra mest belönande sporterna när det går bra! Uppskattande ord från kompisar, priser på tävlingar, en lättsam stämning med delad glädje för framgångar är normalt i vår sport.

  Pistolskytte passar lika bra för tjejer som för killar. Det är till och med så att tjejer ofta har en ”riktigare” inställning, eftersom de tar framgångarna när de kommer. De kan skjuta mer avspänt eftersom de vanligen inte försöker pressa fram resultat.

  Det fordras ingen råstyrka för att du skall bli en bra skytt. Viss grundkondition krävs, men det absolut viktigaste är förmågan till koncentration. Det behövs naturligtvis mycket träning med själva skyttet, men det är så kul att du knappast tänker på det.

  Vi har en utbildning som ger ”Pistolskyttekortet”, vilket är ett ”körkort” för pistolskytte, motsvarighet till golfens gröna kort. Detta kort är en förutsättning för att du skall få tävla.

  Normalt innebär det ett par träffar på kvällstid och självstudier. Du får sedan genomgå ett skriftligt prov. Du skall även klara fordringarna för bronsmärket och lösa ut detta märke. Det viktigaste är att du klarar det skriftliga provet så att du kan fortsätta träningen.

  Hör av Dig via e-post till ”mkgstrandow [a] gmail.com” eller ring eller SMS:a till vår sekreterare på 0704 228 115.

  Vi har vissa krav på dig som intresserad, presumtiv medlem. Du får skriva en inträdesansökan och får så småningom en introduktion och säkerhetsutbildning. Övriga regler får du besked om av skjutledaren som tar hand om dig. Naturligtvis förutsätter vi att du inte har någon belastande dom i närtid – ta med ett oöppnat utdrag från belastningsregistret när du kommer för att testa på skyttet! Det kan ta upp till tre, fyra veckor innan du får det, så se till att begära ut det i god tid!

  Prova något nytt och kul. Gå en utbildning och känn på skyttet.

  Men du, var ödmjuk! Det blir inte så många nya Ragnar Skanåker på ett århundrade.

  Men du är hjärtligt välkommen att försöka!

  DINA FRAMTIDA KOMPISAR I BOLLNÄS PSK.